Camping Les Tournesols de Beaulieu

Actieve recreatie

Actie en Avontuur

Actie en avontuur vormen de tweede natuur van dit gebied, dat zich als geen ander leent om je favoriete hobby’s perfect onder de knie te krijgen. Je kan er niet enkel alle mogelijke tochten maken, maar ook water-, lucht- en zelfs wintersporten beoefenen. Auvergne biedt alle liefhebbers van tochten bijzondere routes aan. De minerale en thermale bronnen komen voort uit het vulkanisme. Geef je liever de voorkeur aan wilder en frisser water? Dan vind je beslist iets van je gading in de duizend bronnen, watervallen, meren, stromen en rivieren. Omringd door water maakt de streek de beoefening van alle watersporten mogelijk: vissen, roeien, zeilen, surfen, waterskiën, kanoën, kajakken en raften, … maar ook gezellig zwemmen met de hele familie. De parapenters, deltavliegers, ultralichte vliegtuigjes en vliegers raken nooit uitgekeken op deze buitengewone vulkanische landschappen.

De Auvergne telt twee natuurparken, ten zuiden van Clermont-Ferrand:
–> Parc Naturel des Volcans d’Auvergne: www.parc-volcans-auvergne.com
–> Parc Naturel Régional Livradois-Forez: www.parc-livradois-forez.org
Wellicht zijn dit de uitverkoren plaatsen voor actie en avontuur.

Wandelen

Wandelaars worden in elk klein plaatsje in de watten gelegd met wandelkaartjes en routebeschrijvingen. De volgende organisaties zijn er vooral voor wandeltochten, al dan niet met overnachting en bagagevervoer:
–> Allier: Guide des randonnées Allier
–> Haute-Loire: www.lacroiseedeschemins.com
–> Rando Accueil: www.rando-accueil.com
–> Trektochten: www.chamina-sylva.com

Andere activiteiten

Informatie over rafting, moutainbiken, water- en wintersporten vind je op:
www.auvergne-tourisme.info
Kies hier voor de Franse versie en klik op ‘Sport et Loisirs’ en daarna op ‘Liens Utiles’, een pagina vol websites met ideeën voor actieve vakanties.