Camping Les Tournesols de Beaulieu

Beaulieu – 0,2km

Onze camping “Les Tournesols de Beaulieu” ligt in de kleine hameau Beaulieu. Omdat de plaats te klein is voor een eigen burgemeester valt Beaulieu onder de gemeente Saint Prix. Beaulieu ligt in het midden van het departement de Allier. Het departement de Allier is onderdeel van de regio Auvergne.

Beaulieu is een kleine “buitenwijk” waar ongeveer 30 huizen staan. Er zijn 2 kleine hoofdweggetjes die haaks op elkaar aansluiten. De ene vormt de verbinding tussen Saint Prix en de doorgaande weg naar Le Donjon en de ander verbindt met de hoofdweg van Lapalisse naar Roanne.

Beaulieu is klein maar heeft wel een eigen kerkje met de mooie naam Notre-Dame de Beaulieu. Het kerkje wordt onderhouden door de bewoners van Beaulieu. ’s Avonds om 7 uur staat de deur meestal open. U kunt gerust even binnen kijken en een kaarsje branden.

Verder heb je in Beaulieu veel boeren bedrijven. Weilanden vol Charolais koeien, een grote kippenboerderij en er wordt graan en mais verbouwd. De meeste inwoners hebben hun eigen moestuin. In de zomer treft u in de omgeving veel velden zonnebloemen aan, vandaar de naam van de camping. Les Tournesols de Beaulieu betekent de zonnebloemen van Beaulieu.

Vanaf de camping kunt u een leuke wandeling maken richting het bos aan de voet van de heuvel. In dit bos ligt een meertje. Ook een rondje “om de berg” waarbij u langs de steengroeve loopt is goed voor een wandeling van ruim een uur. En een klein rondje langs de boerderijen in de buurt en terug langs de kippenfarm is lekker om na de maaltijd nog even de benen te strekken.

Vanaf het kleine kerkje starten 2 uitgezette wandelingen door de omgeving. Deze worden aangegeven met bordjes en zijn zeker de moeite waard om te volgen.