Billy – 17 km

Een klein lief dorpje hoog op een heuvel met een dominante ruïne van een kasteel Het kasteel is omstreeks 1242 gebouwd en diende als verdediging . Het is lange tijd eigendom geweest van het Huis Bourbon. Het Huis Bourbon was voor de Franse Revolutie één van de belangrijkste vorstenhuizen van Frankrijk. Door de veranderingen in de tijd kan je zeggen dat dit kasteel onderdeel uitmaakte van de Spaanse troon. Afstammelingen van het Huis Bourbon zijn tot de dag van vandaag verbonden met de Spaanse macht.

Een bezoek aan dit kasteel is zeker de moeite waard. Zo is de toegangspoort zeer indrukwekkend en is een wandeling over de zuidelijke muur met uitzicht op het kasteel en de vallei een aanrader. Voor de kinderen is dit een leuk kasteel om te ontdekken. Regelmatig worden er extra activiteiten georganiseerd zoals verkleedpartijen of ontbijt op het kasteel op zondagmorgen tijdens de zomervakantie.

Ook leuk in Billy is een bezoek aan het maïsdoolhof. Altijd spannend om door het hoge mais de weg naar de uitgang te vinden. Er zijn ook tunnels en bruggetjes aangelegd wat het parcours extra spannend maakt. Onderweg kan ook nog een rebus opgelost worden.