Camping zwembad

In de achtertuin staat het zwembad. Het is een groot rond opbouwbad. Het bad ligt in een kuil en daardoor kunnen we via een loopbruggetje direct naar de bovenkant van het trapje.

Het zwembad heeft een doorsnee van 7 ½ meter en is 1.30 meter diep. Er gaat bijna 50.000 liter water in het bad. Het water in het zwembad wordt jaarlijks ververst. Dagelijks controleren wij het water om te zorgen dat het bacteriologisch evenwicht in het water goed blijft. In de zomer wordt het water ook door een officiële instantie gecontroleerd. Om te zorgen dat het water goed van kwaliteit blijft is het zwembad geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Tussen 18.00 uur en de volgende morgen 10.00 uur is het zwembad dicht. Dan draait de pomp met het filter met glasparels die er voor zorgt dat het water weer schoon wordt. We laten dan ook de waterstofzuiger door het zwembad rijden om de blaadjes en het zand van de bodem op te zuigen.

Voordat u het zwembad in gaat vragen wij u en de kinderen eerst van het toilet gebruik te maken. Bij het zwembad staat een zwembaddouche. Lekker afspoelen voor u het water ingaat zorgt ervoor dat het water minder vervuild wordt door bv. zonnebrandcrème etc. En ook als u uit het water komt is even afspoelen aan te raden. Geef bacteriën geen kans en spoel de oortjes van de kinderen goed af en droog ze daarna goed.

Camping zwembad

Het zwembad is prima geschikt om korte baantjes te trekken en lekker te spelen met de kinderen.

Maar:
Het zwembad is niet geschikt om in te duiken! Daarvoor is het niet diep genoeg. De rand van buizen is niet bedoeld om op te zitten! Daarvoor zijn de buizen niet sterk genoeg. Een draaikolk maken door in het bad hard achter elkaar langs de rand van het bad te lopen zet teveel kracht op de buitenwand. Daarvoor is wand niet sterk genoeg. Behandel ons zwembad dus op een manier waarvoor het gemaakt is.

Om het zwembad staat een hek met een klapdeur die met 2 handelingen tegelijk opengaat. Knijpen en draaien tegelijk is voor kleine kinderen moeilijk en zorgt ervoor dat ze niet ongemerkt toegang hebben tot het zwembad. Door een veersysteem sluit het hekje na iedere bezoeker.
Rond het zwembad staan ligbedden. Kinderen onder de 6 jaar en gasten zonder zwemdiploma hebben alleen toegang tot het zwembad onder begeleiding van een volwassene.

Het zwembad is vanaf 1 Juli geopend tot 1 September.