Camping Les Tournesols de Beaulieu

Zwemmen

In de achtertuin staat het zwembad. Het is een groot rond opbouwbad. Het bad ligt in een kuil en daardoor kunnen we via een loopbruggetje direct naar de bovenkant van het trapje. Voor de veiligheid staat er een hek omheen.
Het zwembad heeft een doorsnee van 7.32 meter en is 1.30 meter diep. Er gaat bijna 50.000 liter water in het bad. Het water in het zwembad wordt jaarlijks ververst. Dagelijks controleren wij het water om te zorgen dat het bacteriologisch evenwicht in het water goed blijft. In de zomer wordt het water ook door een officiële instantie gecontroleerd. Om te zorgen dat het water goed van kwaliteit blijft is het zwembad geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Tussen 18.00 uur en de volgende morgen 10.00 uur is het zwembad dicht. Dan draait de pomp met het filter met glasparels die er voor zorgt dat het water weer schoon wordt. We laten dan ook de waterstofzuiger door het zwembad rijden om de blaadjes en het zand van de bodem op te zuigen.
Het zwembad is prima geschikt om korte baantjes te trekken en lekker te spelen met de kinderen.
Rond het zwembad staan relaxstoelen.

Het zwembad is geopend van 1 juli tot 1 september.

In de omgeving zijn ook volop mogelijkheden om te zwemmen

  • Lapalisse heeft een binnen- en een buitenbad.
  • Vichy heeft een subtropisch zwemparadijs met glijbanen en binnen- en buitenbad.
  • Saint-Clement heeft een meer waar zwemmen wordt toegestaan maar waar ook waterfietsen, bootjes etc. te vinden zijn.
  • Roanne heeft het meer van Villerest met een zwembadje voor de kleintjes.
  • Bij Moulins, in YZEURE, is een prachtig zwemmeer.
  • De waterval in Arfeuilles is ook heerlijk om in het water te spelen. Je kunt er zelfs onder de waterval staan en je nat laten worden.
  • Bij Trezelles stroomt een rivier en daar waar het water laag staat is een klein strandje met stenen. Heerlijk om dammetjes te bouwen.

Er zijn nog meer meertjes en watertjes waar in gespeeld kan worden. Kijk wel altijd even op de website van de diverse meertjes of er wel gezwommen mag worden. Bij grote hitte wordt er nog wel eens blauwalg geconstateerd en mag er niet gezwommen worden.