Camping Les Tournesols de Beaulieu

Camping

Camping Les Tournesols de Beaulieu ligt in het gehuchtje Beaulieu, in het plaatsje Saint-Prix, vlakbij Lapalisse. Onze buren zijn vooral boeren. Vlak voor het kapelletje slaat u een kleine weggetje in. Aan dit kleine weggetje met weinig verkeer ligt aan de ene kant ons huis met grote schuur op een stuk grond van 3000 m2. Er tegenover ligt het terrein van de camping op een stuk grond van 2000 m2.

Ons kleine witte woonhuis heeft Auvergne-blauwe luiken. Aan de voorkant kijken wij op de camping en kunnen we meegenieten van het uitzicht wat u als campinggast heeft op de heuvels en het vulkaangebergte bij Clermont-Ferrand. Ook aan de achterkant van ons woonhuis hebben wij een prachtig uitzicht over de glooiende landerijen en de koeien.

Charolais koeien in de Auvergne

Geschiedenis

Al jaren waren wij verliefd op Frankrijk en brachten er regelmatig, met onze 3 zonen, onze vakanties door. Met de caravan trokken wij van camping naar camping en leerden steeds weer nieuwe mooie plekjes kennen. In 2005 vond één van onze zonen een baan in Frankrijk. Natuurlijk zochten wij hem op en werden verliefd op het landschap, de ruimte, de rustige dorpjes, de kleine stadjes etc. van de Auvergne. Na enkele maanden proeftijd en logerend op een camping moest er woonruimte voor de winter gevonden worden. Huren was een optie maar………..misschien was het nu tijd om een droom werkelijkheid te maken?

Al jaren keken wij regelmatig in de etalage van een Franse makelaar en zagen hoeveel “opknappertjes” er in Frankrijk te koop stonden. Met een echtgenoot die in zijn vrije tijd het “doe-het-zelven” niet kan laten en een paar handige zonen was kopen nu misschien ook een optie. Door een vriendelijke Belg, die later makelaar bleek te zijn in deze regio, werden wij getipt voor deze locatie. Het voldeed gelijk aan het “plaatje” wat wij hem hadden geschetst: een klein woonhuis, een grote knutselruimte, veel uitzicht en net buiten een grotere plaats met supermarkten, bakkertjes etc.

Het woonhuis was niet zo groot maar had een ingang voor de benedenverdieping en een aparte ingang voor de bovenverdieping. Hier konden we mooi woonruimte voor onze zoon van maken. Het huis had 20 jaar leeg gestaan, na het overlijden van de ouders van de eigenaar. Maar nu was voor hem de tijd gekomen om het te verkopen. Het huis was nog bewoonbaar maar er was genoeg om op te knappen. De mannen zagen er de uitdaging wel van in.

Piet besloot in de wintermaanden veel over te werken en zo veel vakantiedagen te verdienen die hij dan in de zomer in Frankrijk kon doorbrengen. Om tijdens de zomermaanden wat aanspraak te hebben gedurende ons verblijf in Frankrijk wilden we graag een kleine camping beginnen. Ook dat kon door nog een stukje grond van dezelfde eigenaar aan de andere kant van de weg te kopen.

Woonhuis bij camping in de Auvergne

Onze verwachtingen waren niet hooggespannen. Een beetje contact vonden wij genoeg. Ook wij beseften dat er veel campings van Nederlandse eigenaren in Frankrijk zijn. Dus waren wij al tevreden met een paar gasten per seizoen. Ons hoofd inkomen verdienden wij immers gewoon in Nederland.

We gingen langs bij instanties, zetten een bord bij de ingang van onze camping, maakten een website en verbaasden ons dat wij toch het 1e jaar al wat gasten hadden. In de loop van de jaren werden het er steeds een paar meer en zagen we regelmatig gasten terug komen.

In het begin vooral Nederlanders maar later ook Belgen, Engelsen, Duitsers, Luxemburgers, Zwitsers, Spanjaarden, Polen en Italianen. We verhuurden onze Tukhut ook al eens aan een gezin uit Singapore, tijdens de Ironman, de triatlon in Vichy en aan een gezin uit Israël, op familiebezoek in onze regio. En laten we vooral ook de Fransen niet vergeten. Zij trekken er in het weekend graag een paar dagen op uit, verlaten de grote stad en genieten samen met ons van de rust op het Franse platteland.

Camping bord bij ingang

Wij zijn geopend van 1 April tot 1 September. Daarvoor en daarna op afspraak. In de even jaren zijn we ook geopend tijdens de Embouteillage van Lapalisse, in Oktober. Een evenement van een paar dagen met oldtimers uit heel Europa.