Camping Les Tournesols de Beaulieu

Beleef de vijftiger en zestiger jaren opnieuw tijdens de 5e editie van het feest van de “Embouteillage van Lapalisse”.

“Embouteillage” is het Franse woord voor “Verkeersopstopping”. In de Jaren 1950 – 1960 werd de route Nationale 7 gebruikt als doorgaande weg naar het Zuiden. Ter hoogte van Lapalisse werd de weg smaller en zorgde de enorme drukte voor flinke verkeersopstoppingen. Lapalisse werd een geliefde stopplaats. Het immense kasteel trok de aandacht en er waren volop restaurantjes en winkeltjes.

Inmiddels zijn de files verleden tijd maar maakt men nog graag gebruik van deze route op weg naar het Zuiden.

Om de 2 jaar viert men in en om Lapalisse het feest van de “Embouteillage” door de oude tijden weer te laten herleven. Een weekend lang staat alles in het teken van auto’s en kleding uit de jaren 50 – 60. Hoogtepunt is de optocht van meer dan 800 oude auto’s, de kleding van de chauffeurs en de passagiers, de muziek, de optredens en de markt met souvenirs uit de vijftiger en zestiger jaren. Ook wordt er een grote picknick georganiseerd.

Het weekend van 10, 11 en 12 Oktober wordt dus een weekend vol activiteiten. Veel toeristen weten in dat weekend Lapalisse te vinden en zoeken een onderkomen voor de nacht.

Daarom is onze camping van 5 – 15 Oktober geopend.

AANBIEDING:

Voor het speciale tarief van € 12,50 per nacht kampeert u bij ons met uw eigen kampeermiddel.
Voor € 30,00 per nacht kunt u ook gebruik maken van de 4-persoons caravan.
Voor € 35,00 per nacht kunt u gebruik maken van de 5-persoons caravan.
Voor € 40,00 per nacht kunt u gebruik maken van de 5-persoons Tukhut.

Ook mee eten om 19.00 uur aan onze table d’hotes behoort tot de mogelijkheden. Voor € 17,50 per persoon serveren wij iedere avond een hoofdgerecht en dessert. Alle drankjes zijn bij de prijs inbegrepen. Wel even vooraf reserveren a.u.b.

 

Meer informatie op:
http://embouteillagen7lapalisse.blogspot.fr