Onze dieren

Omdat wij ruimte genoeg hebben is het fijn om dieren om ons heen te hebben.  En heeft u een kind wat bang is voor dieren dan houden we ze op afstand. Maar door de ongedwongen sfeer komt menig kind hier over dierenangst heen. Voor je het weet liggen hond en kind samen te tutten op een zwembadstoel.

Honden

Wij hebben 2 lieve labradors. Echte knuffelhonden. De honden lopen los in de achtertuin die door hekken afgesloten is.
De blonde heet Kaylee en komt uit het asiel in Frankrijk. Ooit is hij vastgebonden aan een boom aangetroffen in een bos. Daarom wil hij niet graag een halsband om. Gelukkig hoeft dat hier ook niet. Hij is gek op autorijden. Kaylee heeft soms last van een huidallergie. Als het erg warm is jeukt zijn huid en krabt hij zich soms wat kapot. Lekker afkoelen in het water of even onder de douche vindt hij dan heerlijk.
De zwarte heet Valcko. Hij komt ook uit het asiel. Vroeger is hij vast veel geslagen. Als je wat te hard met je arm zwaait of bv. met een stokbrood dan krimp hij in elkaar. En als er onverwacht een jogger langs loopt dan wil hij nog wel eens blaffen. Daarom zijn de hekken een prima oplossing. Gelukkig krijgt Valcko steeds meer het vertrouwen in mensen terug. Hij is blij met aandacht en doet graag een spelletje. Gooi je een stok dan gaat hij die braaf halen…..maar teruggeven, oh nee! Blaft Valcko een keer en zeg je dan iets liefs tegen hem, dan houdt hij gelijk op met blaffen en komt kwispelstaartend naar je toe.

Samen met de kinderen lopen we ’s morgens een stukje om de honden uit te laten. En wilt u ’s avonds na het diner even een wandelingetje maken dan gaan ze graag mee. Heeft u zelf een hond dan is die van harte welkom. We laten de honden dan rustig met elkaar kennis maken en daarna hebben ze vaak met elkaar ook veel plezier. Onze honden mogen niet gevoerd worden. Zij kunnen echt niet tegen ander voedsel dan hetgeen wij aanbieden. Dus echt geen brood, plakje worst, hondenkoekje, hoe lief bedoeld ook!

Hond campingHonden camping

 

 

Kippen en de Haan

Achter het toiletgebouw hebben we een dierenweitje met een vijvertje en een overdekt stukje met legkasten. De kippen en de haan kunnen hier lekker in het gras lopen. Heeft u iets lekkers over dan mag dat hier best gevoerd worden: kleine stukjes brood, een beetje sla, tomaatjes of macaroni.

Volière

In de vogelkooi naast het terras aan de achterzijde van de grote schuur zitten duifjes en kwartels. Regelmatig hebben ze een nestje. Zij fladderen gezellig rond en de poezen liggen vaak boven op de volière in de zon te slapen.

Eendjes

In de andere dierenwei bij de grote vijver zwemmen de eenden. Zij eten lekker het kroos uit de vijver op maar lusten op zijn tijd ook best een beetje brood.

Dwerggeitje

We hebben ook een dwerggeitje. Ze heeft een mooie stal met lekker hooi. Via een trapje kan ze een beetje klimmen en kan ze zelfs op het dak van de stal staan. Ze heeft zo lekker uitzicht op de omgeving.