Camping Les Tournesols de Beaulieu

Paardrijden

Genieten van de omgeving en echt samenwerken met een paard. Dat is de belevenis die je mee krijgt tijdens het paardrijden door de Allier. In de omgeving van de camping zijn er diverse landweggetjes waar af en toe alleen een boer gebruik van maakt en die zich dus bij uitstek lenen voor een heerlijke paardenrit door de landelijke omgeving. Veelal zijn de paden weinig bereden en door het uitgestrekte landschap kom je maar weinig overig verkeer tegen. Via zandweggetjes kom je door bossen, steek je brede ondiepe riviertjes over en moet je soms te voet een stukje verder om je weg door het landschap te vervolgen.

Centre Equestre de la Vallee Chez Moutte in Le Breuil ligt op 15 km rijden vanaf de camping. Tegen een heuvelrug is deze manege opgebouwd en heeft 32 hectare land waar gemiddeld 38 paarden buiten staan. Het complex heeft een groot aantal paardenboxen waar de paarden gereed gemaakt worden voor een rit. Op de manege zelf hebben ze 2 grote buitenbakken, een kleine binnen bak en een groot weiland wat gebruikt wordt voor trainingen.

Vanaf 2 jaar kunnen de kinderen mee doen aan een activiteit op de manege.
Vanaf 12 jaar en ouder kan men meedoen met een bosrit te paard.
Wel tijdig reserveren!

Er zit een grote diversiteit in het soort paarden en pony’s. De meeste paarden zijn van de manege zelf en worden door de beheerders zelf getraind. Ze zijn gewend aan buitenritten en velen kunnen ook gemakkelijk door beginners bereden worden.

De begeleiding van de ritten wordt gedaan door een Fransman of een Nederlander die beide eigenaar zijn van de manege. Zij hebben vele jaren ervaring in het geven van lessen en het organiseren van toeristische paardenritten. De club is Frans gecertificeerd en mag deze toeristische ritten dan ook uitvoeren in Frankrijk.