Restaurants in de omgeving

Wij nodigen u graag uit om gebruik te maken van onze Table d’Hôtes. Lekker makkelijk en u hoeft er de camping niet voor af. Iedere avond om 19.00 uur serveren wij een zelfbereide maaltijd die bestaat uit een amuse, een hoofdgerecht, een nagerecht, bijpassende wijnen of frisdranken, koffie of thee. Zo kunt u ook gezellig kennismaken met de overige gasten. Wij houden van Bourgondische maaltijden met een Franse touch. De kinderen helpen vaak mee met het bereiden van de maaltijd of het dekken van de tafel.

Wilt u toch een keer buiten de deur eten dan kunt u in de directe omgeving kiezen voor het restaurantje l’Etappe Bleue in Saint Prix, 2 km, of de diverse restaurants in Lapalisse, 2 km.

In Lapalisse vindt u Crêperie Les Bigoudénes, een pannenkoeken restaurant, Bistrot le Vaudois, het Frans restaurant Le Moulin Marin, Specialiteiten restaurant Galland (minder geschikt voor kinderen), Pizzeria Lapalizza en nog een aantal kleinere plekken om te eten.

Leuk om te vermelden is het restaurant AUBERGE DU BOIS MONGENET in Isserpent, op 9 kilometer van de camping. In dit kleine restaurant met maar 6 tafels wordt het diner door een echtpaar met zoon bereid. Moeder staat in de keuken en maakt de bijgerechten. Vader staat bij de reusachtige open haard in het restaurant en bereid daarop het heerlijkste vlees. De Cotes de Boeuf, voor 2 personen, is een aanrader en moet bij het reserveren aangegeven worden. Reserveren wordt trouwens sterk aanbevolen. Zelf vinden wij het restaurant minder geschikt voor kleinere kinderen. Maar voor volwassenen is het een ontspannen avond uit in een goede sfeer.

Verder vindt u in Vichy, 22 km, natuurlijk heel veel mogelijkheden om te eten. Het stikt er van de terrasjes en kleine restaurants in het centrum. Aan de buitenrand, vlakbij het Hyppodrôme, vindt u Mc. Donalds, maar ook Buffalo Grill, een lekker laagdrempelig grill restaurant. Ook de Chinese restaurants doen steeds meer hun intrede in Frankrijk, vaak in de vorm van een lopend buffet.

In Vichy kunt u in het Parc des Sources bij het Restaurant du Casino deelnemen aan een Frans lopend buffet.

Een speciale vermelding verdienen ook nog de restaurants van La Patatterie, bv. in Vichy of Roanne. Hier spelen aardappelen en kaasbereidingen de hoofdrol, hoewel er ook vleesgerechten te verkrijgen zijn. Voor een lekkere kaasfondue van verschillende kazen uit onze regio bent u hier aan het goede adres. Deze keten is ook heel geschikt met kinderen. Er is zelfs een aparte speelkamer.