Saint-Clément – 20 km

Het klein plaatsje Saint-Clément is wonderschoon gelegen net voorbij Le Mayet-de Montagne 18 km. Voor onze gasten is Saint-Clément leuk vanwege het meer: Plan d’eau de Saint-Clément en het daar gevestigde avonturenpark “Aventure Extreme”. In het meer kan gezwommen worden. Er zijn ook kano’s en bootjes te huur. Verder staan er speeltoestellen en een trampoline.

Bij het avonturenpark kan men een tocht langs de toppen van de bomen maken. Gezekerd aan een lijn kan men verschillende, in moeilijkheidsgraad variërende, routes lopen. Er is ook een tokkelbaan over het meer.

Nog spannender is het voor (jong) volwassenen om een tocht op een quad te maken. Hiervoor moet een afspraak gemaakt worden. Onder leiding van gidsen gaat men met een eigen quad de bossen in voor een uitdagende tocht. Een rijbewijs is niet vereist. Een beetje lef wordt aanbevolen. Het is een uitstapje waar nog lang over nagepraat wordt.

Ook kan men in Saint-Clément het spel Geocaching beoefenen. Een soort vossenjacht waarbij aan de hand van een GPS met coördinaten een schat gezocht moet worden. In het vlakbij gelegen Le Mayet-de-Montagne kan de GPS met de informatie opgehaald worden. Leuk voor een spannend middagje.