Camping Les Tournesols de Beaulieu

Saint Prix – 2 km

Onze camping valt onder de gemeente Saint Prix. Saint Prix is zo’n 21,5 vierkante kilometer groot en heeft rond de 800 inwoners. Net als Beaulieu, waar de camping ligt, vallen veel “buitenwijken” onder deze gemeente.

Saint-Prix ontleent zijn naam aan St-Priest, voormalig bisschop van Clermont-Ferrand.

Het dorp Saint Prix zelf is niet zo erg bijzonder te noemen. Het heeft wel een mooie kerk en een klein park aan de rivier. Het dorp wordt doorkruist door de oude Route Nationale 7, de weg van Parijs naar het zonnige Zuiden. Inmiddels is de nieuwe rondweg om Saint Prix klaar. Dit scheelt aanzienlijk in geluid en vervuiling.

Verder heeft Saint Prix een prachtige hoge boogbrug uit 1854 met een oude spoorlijn. Hier rijdt de lokale trein nog overheen.

Saint Prix heeft een grote steengroeve waar op werkdagen voornamelijk steen wordt gewonnen voor wegen- en huizenbouw. Zeker voor wat kleinere kinderen is een blik op de grote vrachtwagens de moeite waard.

Er is nog een klein restaurantje in Saint Prix maar voor de dagelijkse boodschappen zijn we aangewezen op de grotere plaats Lapalisse.