Camping Les Tournesols de Beaulieu

Toiletgebouw

Vanaf het kampeerterrein steekt u het kleine straatje over naar het frisse toiletgebouw. Door onze ervaringen van jarenlang kamperen in Frankrijk weten wij vooral hoe een toiletgebouw er niet uit moet zien.

Daarom is ons toiletgebouw geheel betegeld. Van mooie blauwe vloertegels tot gezellige blauw-witte wandtegels. In het toiletgebouw is de verlichting voorzien van bewegingsmelders die er voor zorgen dat het licht automatisch aan en uit gaat. Het toiletgebouw is voorzien van 2 ruime deuren voor een gemakkelijke toegang en 2 ramen die samen zorgen voor veel frisse lucht.
In het toiletgebouw treft u twee mooie vrijhangende toiletten met inbouwreservoir. De toiletten zijn voorzien van een spaarknop en volledige doorspoel knop. Dagelijks zorgen wij voor voldoende gratis toiletpapier wat voor onze septische tank geschikt is. Eigen toiletpapier kan niet gebruikt worden om verstoppingen te voorkomen. Voor de heren beschikt het toiletgebouw over een mooi urinoir.
Ook hebben wij twee grote douches die voldoende ruimte bieden om droog uw kleding in de douches op te hangen. Het aanwezige plankje in de douche zorgt er voor dat ook uw toilettas droog blijft. De douches zijn voor extra veiligheid voorzien van een antislipmat en anti valbeugels. De douches hebben drukknoppen die verspilling van water tegen gaan. Door gebruik te maken van thermostaatkranen kunt u zelf gemakkelijk de temperatuur van het water regelen. Warm water is bij ons gratis beschikbaar. De douches zijn groot genoeg om er voor minder mobiele gasten een stoel in te plaatsen.
Er zijn twee grote wastafels beschikbaar, voorzien van warm en koud stromend water. Zeeppompjes staan gratis ter beschikking. Boven de wastafels hangen grote spiegels met verlichting en een stopcontact voor uw föhn of scheerapparaat.
Tevens staan er een kinderbadje op standaard en een aankleedtafel klaar en hangt er een wc-bril verkleiner voor onze jongste gasten.
Achter het toiletgebouw treft u een grote wasbak aan voor uw afwas en een diepe wasbak voor de handwas. Deze zijn tevens voorzien van gratis warm water en u kunt handig gebruik maken van een lange afzetplank. En terwijl u de was doet of staat af te wassen kijken de kippetjes gezellig mee.
U kunt ook gebruik maken van de wasmachine of de wasdroger.

Chemisch toilet

Omdat wij buiten de bebouwde kom wonen zijn wij niet aangesloten op de riolering. Daarom maken wij gebruik van een septische tank die ons afvalwater op biologische wijze zuivert. Dit systeem moet met zorg onderhouden worden en kan niet tegen chemische middelen. Daarom is het niet mogelijk uw chemisch toilet te legen op de camping.

Gelukkig is er een goede mogelijkheid om uw chemisch toilet te legen in Lapalisse op de Place Jean Moulin. Dit is op ongeveer 3 km vanaf de camping in de richting van de supermarkten.