Camping Les Tournesols de Beaulieu

Uitstapjes

Diverse uitstapjes vanaf de camping:

Weekmarkten (Bijna) Altijd alleen in de ochtend

Op maandag in Le Mayet de Montagne en daarna naar onderstaand meer in Saint Clement. Of naar de hele grote markt met een hoek levende dieren in Marcigny. En daarna op bezoek bij de fabriekswinkel met keuken porselein van Emile Henri.

Op dinsdag in Varennes sur Allier, leuk te combineren met een kijkje bij de waterski aan Villemouze.
Op woensdag in Vichy, daarna gezellig winkelen of zwemmen in de Allier of het subtropisch zwemparadijs.
Op donderdag in ons eigen Lapalisse, ga daarna bv. ook even op bezoek bij de fabriekswinkel van onze notenolie fabriek.

Op zaterdag in Cusset en breng dan gelijk een bezoek aan het trimpark vlak achter de markt.

Plan d’eau de St. Clement / Base de loisirs in St. Clement

Direct na de laatste winkel in Le Mayet de Montagne linksaf de geel / groene borden volgen naar het Base de Loisirs. Leuk zwemmeer op 25 kilometer van de camping. Waterfiets en kano verhuur, Trampoline, Uitgezet klimparcours door de toppen van de bomen. Goed te combineren met een bezoek aan de weekmarkt van Le Mayet de Montagne op maandagmorgen.

Cascade de la Pisserotte in Arfeuilles

Waterval op 10 kilometer van de camping. Arfeuilles inrijden en verderop ook weer uitrijden, stijl de berg op. Na enkele kilometers staat er rechts van de weg een wegwijzer naar de cascade. Parkeer de auto op de parking en loop via de pijltjes op de huizen het bos in. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 35 minuten lopen over rotsachtig pad. Eénmaal bij het bruggetje over de waterval nog iets doorlopen en je staat aan de voet van de waterval. Mogelijk om met je voeten in het water te staan. Leuke plek ook om te picknicken. Er is geen restauratie. Waterschoentjes, handdoeken en wat te drinken meenemen is een goed idee.

Base de canoe / kayak in Jaligny sur Besbre

Ongeveer 20 kilometer van de camping:
Rustig meer vooral voor kleinere kinderen geschikt om te kanoën.
Er tegenover ligt het aquarium museum.

Paardrijden in de bossen

Onder leiding van de Nederlandse eigenaar van manege Centre Equestre de la Vallee Chez Moutte in Le Breuil (10 kilometer bij ons vandaan) een tocht van bv. 2 uur maken door de bossen. Ook enkele dagen met paarden op stap is soms mogelijk. Onderweg slapen in tentjes. Vanaf 12 jaar. Stevige broek en schoenen aan, liefst shirtje met lange mouw. Caps aanwezig. Tijdig reserveren. Zorg dat je zeker 15 minuten tevoren aanwezig bent en wacht op het midden terrein. Loop niet onuitgenodigd de stallen in en volg de aanwijzingen van de medewerkers op.

La Boire des Carrés bij Marcenat

20 kilometer bij ons vandaan op weg naar Vichy.
Een prachtig natuurpad uitgezet door oude grindgroeven en langs het water.
Goed te combineren met een bezoek aan Vichy, La Cristalliere of het zwemparadijs, zie de informatie bij Vichy.

Pretpark / Dierentuin Le Pal

In Dompiere sur Besbre (30 kilometer bij ons vandaan)
Een pretpark met activiteiten die ook voor kleinere kinderen leuk zijn. Hoewel er ook voor oudere kinderen genoeg plezier te beleven is. Er rijdt een treintje door het park. Bovendien zijn er ook veel dieren. De roofvogelshow en de zeehondenshow zijn een echte aanrader.
Website: www.lepal.com

Brocante’s / Marché de terroirs

Ieder weekend worden er brocante’s (de typische Franse rommelmarktjes) of bv. de marché de terroirs (de streekproductenmarktjes) georganiseerd. De folder met data en plaatsen is op de camping aanwezig. Soms zijn deze marktjes klein, soms ook heel groot en zijn er ook andere activiteiten.

La Semaine d’Allier

Een krant die iedere donderdag uitkomt en dan ook op de camping te vinden is.
Hierin staan de activiteiten voor het komende weekend vermeld.
Leuke activiteiten hangen wij op schoolbordjes aan de deur van de recreatieruimte zodat u tijdig op de hoogte bent.

En verder………….

Geef maar aan wat u graag zou willen doen, dan weten wij vast het antwoord waar u terecht kunt. Heel veel extra informatie vindt u in de mappen in het toeristisch hoekje in de grote schuur.