Camping Les Tournesols de Beaulieu

Allier

Het departement Allier maakt deel uit van de regio Auvergne. Het is het meest noordelijke departement. Het departement Allier bestaat uit 3 arrondissementen: Montluçon (82 km), Moulins (44 km) en Vichy (23 km). De 3 arrondissementen bestaan weer uit 35 kantons. De 35 kantons bestaan uit 320 gemeenten.

De Allier is een streek vol riviertjes en heuvels. U vindt er veel kastelen en kerken. De voornaamste rivieren in het departement de Allier zijn de rivier de Allier, de Loire, de Cher, de Besbre en de Sioule. Het departement de Allier dankt haar naam aan de gelijknamige rivier de Allier. De rivier loopt door diepe ravijnen. Ze vloeit uit in de Loire, 6 km ten westen van Nevers. De rivier is 410 km lang, waarvan 360 km bevaarbaar.

De drie belangrijkste steden van Allier zijn, in volgorde van grootte: Montluçon (82 km), Vichy (22 km) en Moulins (de hoofdstad, 44 km). De rest van het departement bestaat uit enkele kleine steden en verspreid liggende grote dorpen, die meestal langs de rivieren te vinden zijn. De weinige kleine dorpen liggen ver van elkaar en het departement is dunbevolkt.

Toeristisch is het gebied gelukkig nog niet overbevolkt. Er zijn veel kastelen en kerken die te bezoeken zijn. Iedere grote en kleine plaats heeft wel een museum. Er zijn veel mogelijkheden om te wandelen, te vissen, te roeien en te zwemmen. Iedere dag is er wel ergens markt. In het weekend zijn er veel dorpsfeestjes en Brocantes (antiekmarktjes/rommelmarktjes) of Vide Greniers (de zolderopruiming/rommelmarktjes).

In Lapalisse (3 kilometer van de camping) vindt u een Syndicate d’Initiative, zeg maar de plaatselijke VVV met volop toeristische informatie.

Maar ook in onze grote schuur vindt u een hoek met toeristische informatie. Er staan mappen met kastelen en kerken, een map met leuke plaatsen om te bezoeken, een map met alle zwemplekken in de vrije natuur of overdekt, een map met musea, een map met activiteiten met dieren en een map met sportieve activiteiten zoals wandelen, fietsen, kanoën etc. Keus genoeg.

Op donderdag verschijnt het krantje La Semaine de l’Allier met vermelding van veel leuke activiteiten voor het komende weekend. Wij zorgen er voor dat u op de hoogte bent door de stukjes uit te knippen en op het informatiebord te hangen. U ziet het: In de Allier is dus altijd wat te doen.