Camping Les Tournesols de Beaulieu

Auvergne

De regio Auvergne is een bijzonder groen paradijsje, centraal gelegen in Frankrijk. Veel groen, grote meren, lieflijke dorpen met Romaanse kerken, honderden kastelen en tientallen uitgedoofde vulkanen vormen in deze streek het landschap. Vuur, water en een rijk cultureel erfgoed maken van de Auvergne een wereld op zich.

Zo’n landschap leent zich natuurlijk tot allerlei sportieve activiteiten. Actie en avontuur vormen de tweede natuur van dit gebied. U kunt er niet alleen allerlei leuke auto- en fietstochten maken, maar ook water-, lucht- en zelfs wintersporten beoefenen.

In de Auvergne vallen heel wat architecturale schatten te ontdekken, zoals kastelen en Romaanse kerken. De bezienswaardigheden laten we u graag ontdekken per departement. De Auvergne bestaat uit de departementen: Allier, Cantal, Haute-Loire en Puy-de-Dôme. Elk departement heeft haar eigen karakter. Onze camping ligt in het departement Allier, genoemd naar de gelijknamige rivier.

Het landschap van de Auvergne wordt beheerst door uitgedoofde vulkanen. Zo’n oude vulkaan beklimmen zorgt steeds voor uitzonderlijke panorama’s. Bezoek de top van de Puy-de-Dôme in Clermont-Ferrand (88 km) maar ook zeker Vulcania (73 km), het Parc Européen du Volcanisme, een themapark met uitleg (in het Nederlands) over vulkanen.

Onder de knop Uitstapjes geven wij u een overzicht van een aantal leuke, boeiende activiteiten in de Auvergne, die uw aandacht waard zijn.

De Auvergne is een zeer veelzijdige vakantieregio waar zowel de culturele, actieve, als passieve toerist zich nooit zal vervelen.