Haute-Loire

Het departement Haute-Loire, gelegen in het zuiden van de Auvergne, is een gebied met vulkanische bergen. Wilde stromen zoals de Loire en Allier worden hier steeds breder. Om te raften kunt u hier goed terecht.

In dit deel van de Auvergne vindt u vulkanen, bergen en grote kerken. De Pelgrimsroute naar Santiago de Compostella loopt hier doorheen.
Prima mogelijkheden om te wandelen: Start in het mooie Pradelles 164 km. Het is gelegen in het uiterste zuiden van de Auvergne. Het wandelpad laat u genieten van uitzonderlijk mooie panorama’s. Deze route werd ook gebruikt door de bedevaarders op weg van Le Puy-en-Velay 134 km. naar Santiago de Compostela. Dankzij die pelgrims heeft de economie hier een extra duwtje gekregen.

Wilt u diezelfde prachtige natuur op een minder inspannende manier zien dan kunt u ook een toeristisch treintje nemen dat start in Langeac 128 km. en de oevers van de grillige rivier Allier volgt.

Aanbevolen plaatsen om te bezoeken zijn Brioude 108 km., Lavaudieu 110 km. en Le Puy-en-Velay 134 km.,de hoofdstad van het departement.