Camping Les Tournesols de Beaulieu

Varennes sur Allier – 20 km

De Route Nationale 7 (RN7), de vroeger zo belangrijke grote doorgaande weg naar het Zuiden, komt vanuit Moulins door Varennes-sur-Allier heen. Deze weg volgt u veelal als u op weg bent vanaf Nederland naar onze camping in de Auvergne. Het is een gezellig plaatsje met veel kleine winkeltjes en een aantal leuke restaurantjes. Elke dinsdagmorgen is er een weekmarkt op het plein naast het gemeentehuis. Hier worden veelal kleding en lokale producten uit de Allier aangeboden. De versproducten vindt u dan in de overdekte markthal. Verder vindt u op dinsdagmorgen nog wat marktkraampjes in de straten van het dorp. Varennes-sur-Allier heeft een groot overdekt zwembad waar je op regenachtige dagen lekker binnen kunt zwemmen.

Net buiten Varennes sur Allier, op de weg naar Saint-Pourcain-sur-Sioule, ligt een officiële kartbaan. Hier worden zelfs voorrondes voor de wereldkampioenschappen gehouden. Vanaf de weg kunt u de karts voorbij zien stuiven.

En even verderop net voorbij de brug over de rivier ziet u bordjes hangen met de tekst “Ski Nautique”. Deze bordjes verwijzen naar een meertje, het Plan d’eau de Villemouze, waar waterskiën en wakeboarden beoefend kan worden: het Natural Wake Park. U bent verbonden met een kabel in de lucht die u met 30 km per uur vooruit trekt over het water. De baan is 680 meter lang. Ook kinderen vanaf 8 jaar die kunnen zwemmen, mogen dit proberen. Voor de kleintjes is er ook een “kniebord” beschikbaar. En als u zelf niet mee doet is het ook leuk om naar te kijken. In het meer mag ook, met vergunning, gevist worden.