Camping Les Tournesols de Beaulieu

Wandelingen vanaf 0,2 km

Wandelingen vanaf 0,2 km

In de Allier zult u veel uitgezette rondwandelingen aantreffen. Bij het kapelletje van Beaulieu staan 2 grote groen met gele borden die aangeven dat daar een wandeling begint. Hierop staat ook de totale afstand van de rondwandeling vermeld. Het verloop van de wandelingen wordt aangegeven met kleine geel groene pijlbordjes die de afstand tot het beginpunt aangeven. Vergis u dus niet als u zomaar ergens halverwege een wandeling begint bij een klein geel / groen bordje. De afstand die daar op staat is dus enkel de afstand tot het beginpunt van de route. Onderweg staan altijd informatietableaus.

In ons gebied zijn 37 uitgezette, bewegwijzerde wandelingen te lopen. Een wandelkaart is in de bar beschikbaar. En mocht het te ver worden of verdwaald u een beetje, bel dan gerust, dan komen we u ophalen.

Een leuke wandeling is ook te lopen vlakbij de afslag Marcenat, op de weg naar Vichy. Deze wandelroute heet “La Boire des Carrées”. U loopt langs de oude grindrivier de Allier.

En natuurlijk vermelden we hier ook de wandelroute naar de waterval in Arfeuilles.

Verder is het natuurlijk heerlijk dwalen in de parken die u in veel plaatsen vindt. We vermelden hier graag het park van Saint Prix wat doorloopt in het stadspark van Lapalisse, 2 kilometer van de camping. U vindt hier speeltuintjes, een trimbaan en een muziektent met echo, echo, echo!

Ook in Vichy, 22 km, vindt u langs de Allier aan beide kanten mooie parken met veel verschillende speeltuintjes, dieren, sport- en spelmogelijkheden, midgetgolfbaan en zelfs een strandje om te zwemmen.

In het centrum van Vichy zijn verschillende uitgezette wandelroutes te lopen langs mooie gebouwen.